Web Analytics Made Easy - Statcounter

اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت از آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با هدف به روز رسانی اطلاعات مشاوران پایگاه‌های انتخاب رشته، یک دوره آموزشی برخط با حضور بیش از ۱۲۰۰ کارشناس انتخاب رشته برگزار کرد.

به گزارش ایران اکونومیست از معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با توجه به در پیش بودن اعلام نتایج کنکور سراسری و نیاز دانش آموزان داوطلب به مشاوره انتخاب رشته، اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت از آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با هدف به روز رسانی اطلاعات مشاوران پایگاه‌های انتخاب رشته تابعه، اقدام به برگزاری یک دوره آموزشی برخط با حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان در این جلسه درباره روند انتخاب رشته داوطلبان توضیحاتی ارائه دادند تا داوطلبان یک انتخاب آگاهانه داشته باشند.

براساس گفته‌های کارشناسان، گزینش داوطلبان با آزمون و بدون آزمون برگزار می‌شود و هر دو دسته داوطلبان در قالب یک فرم می‌توانند رشته‌هایی را انتخاب کنند همچنین در بخش آزمون کتبی و نمره سوابق تحصیلی، فرمی با اعلام رشته‌هایی داریم که در شرایط خاص بررسی مصاحبه و موارد دیگر را مدنظر دارد.

همچنین داوطلبان باید مد نظر داشته باشند که در پذیرش بدون آزمون که براساس سوابق تحصیلی داوطلب است، انتخاب رشته در شاخه‌های مختلف متفاوت خواهد بود اگر متقاضی در آزمون سراسری ثبت نام کند و در آزمون حاضر نشود می‌تواند در رشته‌هایی با سوابق تحصیلی بدون ثبت نام، مجدد انتخاب رشته کند. فرایند انتخاب رشته با آزمون و بدون آزمون جداگانه نیست و داوطلب می‌تواند در قالب ۱۵۰ رشته، انتخاب رشته خود را انجام دهد.

براساس گفته‌های کارشناسان سازمان سنجش، در شرایط بدون آزمون در رشته‌های سوابق تحصیلی محدودیتی از نظر دوره وجود ندارد و داوطلب می‌تواند هر رشته ای را از هر گروه آزمایشی انتخاب کند اما در موضوع با آزمون باید از دوره‌ها و گروه آزمایشی انتخاب شود.

مشاوران و داوطلبان باید دفترچه را به صورت کامل مطالعه کنند زیرا قوانین مربوط به انتخاب رشته قید شده اشت. کارنامه داوطلبان وضعیت علمی و رتبه در گروه آزمایشی در بین شرکت کنندگان را نشان می دهد که باید به موضوع سهمیه در کارنامه اهمیت داده شود.

همچنین برخی از رشته‌ها مربوط به رشته‌های خاص و بورسیه است که باید شرایط و ضوابط به دقت مطالعه شود؛ انتظار داریم مشاوران و داوطلبان مطالب این بخش را ویژه مطالعه کنند.  

یکی از مواردی که بعد از اعلام نتیجه با آن مواجه می‌شویم، اشتباه در درج کد رشته است. داوطلبان باید دقت کافی در این باره داشته باشند. برخی از رشته‌ها پیوسته، کارشناسی و یا کاردانی است که بحث اولویت بندی و نوع رشته مورد علاقه باید مورد توجه داوطلب باشد همچنین محل تحصیل هر رشته باید مورد تاکید داوطلبان باشد.

همچنین در مورد انتخاب شهر، انتخاب خوابگاه فاصله از شهر و وضعیت آب و هوایی باید متناسب با انتخاب رشته، مورد توجه داوطلب باشد.  

اولویت هیچ تاثیری بر روی شانس افراد ندارد؛ اولویت براساس علاقه داوطلب خواهد بود.

براین اساس،  از ۱۷ تا ۲۲ مرداد، فرایند انتخاب رشته انجام می‌شود و لازم است انتخاب رشته به روزهای آخر موکول نشود.

برای انتخاب رشته‌های تربیت بدنی و رشته‌های هنر باید آزمون عملی داده شود که این آزمون در یک بازه زمانی مشخص خواهد شد. اگر براساس سوابق تحصیلی این رشته‌ها انتخاب شود نیاز به شرکت در آزمون عملی نیست.

بعد از اعلام نتایج هیچ گونه جابه جایی از سوی سازمان سنجش امکان ندارد بنابراین داوطلبان باید نهایت دقت را در انتخاب رشته خود داشته باشند. کارنامه نهایی هفته اول مهر منتشر می‌شود که وضعیت داوطلب را در کد رشته‌ها اعلام می‌کند و دلیلی بر قبولی فرد نخواهد بود.

تعداد ۷۳۴ پایگاه اعلام شده که تا آخر این هفته که ثبت نام ادامه دارد، احتمالا به ۸۵۰ پایگاه هم می‌رسد و ۱۷۰۰ نفر مشاور در دوره آموزشی ثبت نام کردند که قرار است در پایگاه مشغول شوند.

در ادامه این وبینار درباره موضوع بومی گزینی و سهمیه بندی در آزمون سراسری توضیحاتی را ارائه کردند.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مدارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مدارس سوابق تحصیلی انتخاب رشته داشته باشند بدون آزمون ثبت نام رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۵۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: آزمون مقطع دکتری (نیمه‌متمرکز) «Ph.D» سال ۱۴۰۳ بعدازظهر روز جمعه ۴ اسفند ۱۴۰۲ در ۱۵۴ شهر کشور برای پذیرش در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار شد. 

وی افزود: بیش از ۱۵۱ هزار نفر داوطلب در گروه امتحانی علوم انسانی شامل ۲۹، علوم پایه ۱۴، فنی و مهندسی ۲۰، کشاورزی و منابع طبیعی ۱۸، هنر ۷، دامپزشکی ۱۹ و گروه امتحانی زبان شامل ۶ مجموعه امتحانی و در مجموع در ۱۱۳ مجموعه امتحانی با هم به رقابت پرداختند. 

کریمیان تصریح کرد: در جلسه آزمون به همه داوطلبان به ترتیب سه بسته نایلونی داده شد: ابتدا بسته اول حاوی سوالات آزمون زبان انگلیسی عمومی (دفترچه شماره یک) همراه با پاسخنامه شماره یک، سپس بسته دوم حاوی سوالات آزمون دروس استعداد تحصیلی (دفترچه شماره دو) همراه با پاسخنامه شماره دو و در نهایت بسته سوم حاوی سوالات تخصصی (دفترچه شماره سه) همراه با پاسخنامه شماره سه است که داوطلبان باید نسبت به پاسخ‌گویی به سوالات هریک از دفترچه‌های مذکور در همان پاسخنامه‌های مربوطه اقدام می‌کردند. 

الف) آزمون زبان انگلیسی عمومی (شماره ۱): دفترچه شماره یک آزمون شامل سوالات زبان انگلیسی عمومی (۴۰ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۴۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۱ اقدام می‌کردند.

ب) آزمون استعداد تحصیلی (شماره ۲): دفترچه شماره دو آزمون شامل سوالات استعداد تحصیلی (۲۵ سوال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۵۰ دقیقه درخصوص پاسخ‌گویی به آنها در پاسخنامه شماره ۲ اقدام می‌کردند. 

مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا پایان امروز شنبه ۸ اردیبهشت فرصت دارند نسبت به ثبت کدرشته محل‌های انتخابی خود به میزان حداکثر ۵۰ کدرشته محل در صورت وجود با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون داده‌اند، اقدام کنند.

کریمیان گفت: بر این اساس داوطلبان ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و اطلاعیه‌ها و اصلاحات مرتبط با آن اقدام، سپس کدرشته‌محل‌های مورد علاقه خود را از کدرشته‌محل‌های مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویت‌ها را به ترتیب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخاب‌های خود اقدام نمایند.

وی اضافه کرد: داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقه‌مند به انتخاب رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه اطلاع رسانی دانشگاه مذکور به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیه‌های مربوط که در درگاه اطلاع رسانی آن دانشگاه منتشر می‌شود، اقدام کنند؛ ضمن اینکه کد دسترسی برای انتخاب رشته‌محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.

کریمیان ادمه داد: داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر، اطلاعیه تمدید مهلت انتخاب رشته و اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ که در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است را به دقت مطالعه کنند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • کلید اولیه نوبت نخست کنکور فردا منتشر می شود/ ۵ روز فرصت اعتراض داوطلبان
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان دکتری
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • انتخاب رشته بیش از ۸۶ هزار داوطلب دکتری/ مهلت انتخاب رشته فردا پایان می‌یابد
  • فرصت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ دوباره تمدید شد
  • امشب آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳
  • مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری
  • مهلت انتخاب رشته دکتری، امروز به پایان می رسد
  • امروز آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری