Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@14:41:58 GMT

چگونه یک مشاور تحصیلی خوب پیدا کنیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۵۱۶۵

چگونه یک مشاور تحصیلی خوب پیدا کنیم؟

مشاوره تحصیلی یک نوع مشاوره است که به دانش آموزان، داوطلبان کنکور و دانشجویان کمک می‌کند که مسیر درست تحصیلی را انتخاب کنند و برای رسیدن به هدف خود بهترین اقدامات را انجام دهند.

این نوع مشاوره از زمان شروع دبستان تا پایان تحصیلات هر فرد، می‌تواند در کنار او باشد؛ اما بیشتر افراد در زمانی که تصمیم به انتخاب می‌گیرند، یعنی زمان انتخاب رشته سال نهم به دهم و زمان انتخاب رشته کنکور، برای دریافت مشاوره تحصیلی اقدام می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر حال مشاوره تحصیلی در زمان انتخاب‌ها و چالش‌های سخت و سرنوشت ساز، بسیار ضروری است؛ اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود، این است که چگونه یک مشاور تحصیلی خوب پیدا کنیم؟ برای پاسخ به این سوال، توصیه می‌کنیم که این مقاله را بخوانید تا با ویژگی‌های مشاور تحصیلی خوب آشنا شوید.

ویژگی‌های یک مشاور تحصیلی خوب کدامند؟

یک مشاوره تحصیلی خوب دارای ویژگی‌هایی است که باعث می‌شود دانش‌آموز یا دانشجو بهترین انتخاب را داشته باشد و از انتخاب و مسیر تلاش خود به آرامش درونی دست پیدا کند.

از مهم‌ترین ویژگی‌های یک مشاور تحصیلی خوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

شناخت اولیه صحیح و کافی از دانش‌آموز

در مشاوره نیز مانند هر چیز دیگری، مشاور باید نسبت به دانش‌آموز شناخت کافی داشته باشد تا بتواند با تحلیل صحیح و توجه به تمامی این اطلاعات، تصمیمات درستی را اتخاذ نماید. از مهم‌ترین اطلاعات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

روحیات و علایق دانش‌آموز شرایط خانوادگی دانش‌آموز شرایط تحصیلی دانش‌آموز

این اطلاعات به مشاور کمک خواهند کرد تا تصمیم گیری های درستی داشته باشد و بتواند به دانش‌آموز در رسیدن به نتایج موفقیت‌آمیز کمک کند.

شناخت عادت‌های دانش‌آموز

عادت‌های دانش آموزان تأثیر زیادی در موفقیت یا عدم موفقیت آنها دارد. ممکن است برخی از عادت‌ها باعث تنبلی و تن پروری دانش‌آموز شوند و برخی دیگر از او فردی سخت‌کوش بسازند. با وجود شبکه‌های اجتماعی امروزه عادت‌های دانش آموزان به گذراندن وقت در شبکه‌های اجتماعی نیز در روند تحصیلی آنها تأثیر بسیاری دارد؛ بنابراین مشاور باید تمامی عادات دانش‌آموز را شناسایی کند تا بتواند اقدامات مؤثری در روند بهبودی شرایط تحصیلی او انجام دهد.

ارائه برنامه مناسب

مشاور بعد از شناخت دانش‌آموز و عادت‌های او، باید به او برنامه‌های روزانه، هفتگی و ماهانه تنظیم کند. در این برنامه باید اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تعریف شده و با دقت کافی انجام می‌شوند.

این برنامه‌ریزی نباید خسته کننده و یا همراه با زمان‌های بطالت زیاد باشد. استراحت، تفریح و ورزش باید در برنامه‌ریزی دانش‌آموز قرار بگیرند. این برنامه باید با دور کند شروع شده و کم کم حالت جدی تری به خود بگیرد تا بتواند باعث ارتقای دانش‌آموز شود.

تغییر طرز تفکر دانش‌آموز

برخی از دانش آموزان باورهای ضعیفی دارند و فکر می‌کنند که نمی‌توانند چیزی را یاد بگیرند. مشاور خوب وظیفه دارد که با ساخت باورهای قدرتمند در دانش‌آموز به او کمک کند تا طرز تفکر خود را عوض کند.

درواقع مشاور کمک می‌کند که فرد تغییرات را از درون خود آغاز کرده و اقدام به کارهای بزرگ کند.

تغییر عادت‌های دانش‌آموز

یک مشاور باید بعد از شناخت عادت‌های دانش‌آموز، اقدام به تربیت و اصلاح این عادت‌ها کند. در برخی از موارد نیز باید عادت‌های دیگری جایگزین این عادات شوند.

تعیین مقصد صحیح و متناسب

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که مقصد درست و اصولی برای آنها پذیرش در یک رشته بخصوص دانشگاهی است؛ اما ممکن است که این رشته به علایق، روحیات و شرایط فرد هیچ ربطی نداشته باشد؛ بنابراین مشاور خوب کسی است که هدف و مقصد صحیح و متناسب با دانش‌آموز را تشخیص داده و به او نشان می‌دهد.

قرار دادن مقاصد کوتاه مدت

برای دستیابی به یک هدف بلندمدت، باید اهداف کوتاه مدت و میان مدتی تعیین شوند؛ یعنی اینکه برای موفقیت در کنکور باید این هدف به اهداف کوچک‌تری مانند موفقیت در هر درس و موفقیت در هر درس به موفقیت در هر فصل و موضوع تقسیم شوند.

در حالت کلی این اجزا کوچک هستند که کنار یکدیگر قرار گرفته و نتیجه کل را به وجود می‌آورند؛ بنابراین یک مشاور خوب کسی است که اهداف بزرگ را در به اجزا کوچکی تقسیم می‌کند تا دانش‌آموز بتواند به راحتی به موفقیت بزرگ که قبولی در کنکور است، دست یابد.

سنجش نتیجه گیری و آمار دقیق پیشرفت دانش‌آموز

مشاور خوب کسی است که اهداف میان مدت و کوتاه مدت دانش‌آموز را بررسی کرده و نتیجه هر قسمت از تلاش دانش‌آموز را در قالب کارنامه به او ارائه می‌دهد؛ بدین ترتیب دانش‌آموز با نتیجه تلاش خود روبرو خواهد شد.

اشراف کافی بر دروس دانش‌آموز

یک مشاور خوب باید از رشته تحصیلی دانش‌آموز و دروس او اطلاعات کافی داشته باشد؛ زیرا او باید با شناخت از دروس و با در نظر گرفتن میزان سختی هر درس باید برای دانش‌آموز برنامه ریزی کند.

تربیت دانش‌آموز به صورت یک شخص خودآگاه و توانا

یک مشاور خوب، مشاوری است که دانش‌آموز را به سمت استقلال سوق داده و او را از وابسته بودن خارج کند. این فرد باید بتواند به ارتقای توانایی‌های دانش‌آموز کمک کرده و از او شخصی قدرتمند و توانا بسازد.

دانش‌آموز باید کم کم به خودشناسی در مطالعه رسیده و مسیر خود را به خوبی تحلیل کند و توانایی برخورد و مقابله با مشکلات تحصیلی را داشته باشد.

چگونه یک مشاور تحصیلی خوب پیدا کنیم؟

امروزه موسسات متعددی وجود دارند که خدمات مشاوره تحصیلی ارائه می‌دهند، دانش آموزان می‌توانند با توجه به سوابق مشاور و ویژگی‌های مشاور خوب، مشاور خود را انتخاب کرده و به صورت حضوری، تلفنی و یا آنلاین مشاوره تحصیلی دریافت کنند.

در این میان تجربیات افراد دیگر در انتخاب مشاور می‌تواند به دانش آموزان کمک کند که انتخاب درستی داشته باشند. در برخی از سایت‌های مشاوره، بخش نظرات مشتریان وجود دارد. همچنین سوابق کاری مشاور نیز می‌تواند نشان دهنده تجربه و مهارت فردی او باشد.

سخن آخر

مشاوره در هر مرحله از زندگی انسان لازم و ضروری است. در برخی از مواقع که انسان نمی‌تواند به سادگی مشکلات خود را حل کند، نیاز به همیاری و همفکری یک مشاور دارد. در زمینه تحصیلی و موفقیت در کنکور نیز نیاز به مشاور بسیار به چشم می‌خورد.

دانش آموزانی که می‌خواهند تمامی مسیر تحصیلی خود را با موفقیت طی کنند، باید سعی کنند که از یک مشاور خوب و باتجربه کمک بگیرند تا بهترین تصمیم را گرفته و اقداماتی صحیح و اصولی داشته باشند.

مشاور تحصیلی خوب، با شناخت کافی از دانش‌آموز، مقصد و مسیر درست و متناسب با او را در پیش رویش قرار داده و برنامه ریزی های متناسب با او را ارائه می‌دهد تا بتواند به موفقیت‌های تحصیلی و شغلی خوبی دست یابد.

کد خبر 569497

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مشاور تحصیلی دانش آموزان داوطلبان کنکور دانشجويان مشاوره کنکور شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مشاوره تحصیلی یک مشاور خوب دانش آموز دانش آموز دانش آموزان برنامه ریزی تا بتواند کوتاه مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۵۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه

در بسته زیر اخبار و محتوا‌های آموزشی پیرامون «فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه»، «تدریس این خانم معلم در کلاس تاریخ ساز شد؛ تدریس به دانش آموزان با وجود بیماری»، «از چشمان لیزری خود استفاده کنید و اسکیت غلتکی را در ٨ ثانیه پیدا کنید»، «میزان تمرکزت رو محک بزن؛ سه تفاوت دو عکس رو ۳۳ ثانیه‌ای بگو»، «میزان تمرکزت رو محک بزن؛ سه تفاوت دو عکس رو ۳۳ ثانیه‌ای بگو»، «فیلم ضدحال خنده‌دار دختر دانش آموز به معلم بابت ماه تولد»، «برآورده کردن آرزوی دانش آموز توسط معلم هنرمند و مهربان» را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

برای دیدن مطالب روی تیترهای زیر کلیک کنید

فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه

تدریس این خانم معلم در کلاس تاریخ ساز شد؛ تدریس به دانش آموزان با وجود بیماری

از چشمان لیزری خود استفاده کنید و اسکیت غلتکی را در ٨ ثانیه پیدا کنید

میزان تمرکزت رو محک بزن؛ سه تفاوت دو عکس رو ۳۳ ثانیه‌ای بگو

 

فیلم ضدحال خنده‌دار دختر دانش آموز به معلم بابت ماه تولد

 

برآورده کردن آرزوی دانش آموز توسط معلم هنرمند و مهربان

پای برتر بیشه، قصه‌ای نمادین که از عشق به وطن می‌گوید

دیگر خبرها

  • چند دانش‌آموز سیل زده از کنکور سراسری جا ماندند؟
  • فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • راهیابی دانش آموز کیش به تیم ملی پدل برد
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • توزیع بسته کمک آموزشی به ۵ هزار دانش آموز در تخار
  • ۳هزار و ۴۵۵ دانش‌آموز و دانشجو تحت پوشش کمیته امداد سراوان هستند