Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از  وزارت آموزش و پرورش، مسعود شکوهی درباره چگونگی فرآیند «هدایت تحصیلی»  با توجه به شرایط کرونا اظهار داشت: سیر تحولات ایجاد شده در کشور به‌دلیل بروز و همه گیری بیماری کرونا و تعطیلی طولانی مدت فعالیت‌های آموزشی و پرورشی مدارس، ضرورت سرعت بخشیدن به بهره برداری مناسب از بستری کارآمد برای محقق کردن اجرای برنامه‌های تکلیفی اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی، بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را ضروری‌تر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این راستا استفاده از همه ظرفیت‌های کشور به ویژه فضای مجازی و رسانه ملی برای جبران فرصت‌های از دست‌رفته در فرآیند ارائه خدمات مشاوره ای، ارتقایی، مداخله ای و حمایتی و مددکاری) دانش‌آموزان، در کانون توجه قرار گرفته است و در راستای مأموریت‌های خود زمینه سازی لازم برای اجرای فعالیت راهنمایی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی را با بهره گیری از مشاوران مدارس، به شکل حضوری و غیر حضوری به ویژه در بستر شبکه شاد فراهم آورده ایم.

شکوهی بیان کرد: در اجرای فرآیند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان که یکی از برنامه‌های مهم اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی است، برخی از فعالیت‌ها همانند سنوات گذشته به صورت الکترونیکی صورت گرفته است.

مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی، اجرای آزمون‌های توانایی و رغبت (از ۲۴ آبان تا ۲۰ بهمن ماه ۹۹)؛ تکمیل نمون برگ‌های نظرخواهی (دانش‌آموز، معلم، والدین و مشاوره) از ۱۵ دی ۹۹ تا ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰؛ تکمیل ظرفیت شاخه و رشته‌های تحصیلی مناطق از اول اسفند ۹۹ تا ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰؛ ثبت نتایج امتحانات برای عملکرد تحصیلی دو هفته بعد از آخرین امتحان (نیمه اول تیرماه)؛ صدور نمون برگ‌های هدایت تحصیلی برای دانش‌آموزان پایه نهم به تعداد یک میلیون و ۹۶ هزار را از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه دانست.

وی اضافه کرد: در سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ تغییراتی در سامانه ثبت نمرات به وجود آمد که به جای ثبت نمرات در سامانه سناد در سامانه ای به نام سیدا نمرات دانش‌آموزان پایه نهم ثبت و به سیستم دانا انتقال و سپس به پورتال همگام انتقال داده شد و پس از انتقال نمرات در پورتال همگام و صدور نمون برگ‌های هدایت تحصیلی در همگام، این نمون برگ‌ها در سامانه پادا که سامانه پیش ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان است؛ در سال تحصیلی جاری راه اندازی و برای مدیران مدارس و دانش‌آموزان قابل رؤیت شد.

شکوهی ادامه داد: در راستای فرهنگ‌سازی و انتخاب آگاهانه دانش‌آموزان، تشکیل کانال آموزشی ترویجی و گروه‌های تعاملی از سطح ستاد تا مدرسه در شبکه شاد برای ارائه پیام‌های آموزشی و ترویجی، اطلاعات اجرایی و تبادل دوطرفه با دانش‌آموزان، والدین و مشاوران، معلمان و سایر کارکنان مدرسه در شبکه شاد انجام شده است.

وی افزود: زمینه سازی برای ایجاد جذابیت در بعد محتوایی و تعاملی در شبکه شاد در قالب (ساخت و راه اندازی گروه‌های تعاملی دانش‌آموزی، کانال‌های اطلاع رسانی و ...) برای ارائه خدمات مشورتی، ارتقایی، راهنمایی، مشاوره ای و آموزشی؛ تولید و ارائه محتوای آموزشی برای اطلاع رسانی هدایت تحصیلی به دانش‌آموزان و اولیای آنان در شبکه شاد در قالب (کلیپ، ‌ اسلاید پوستر، بروشور و ...) از اقدامات انجام شده برای هدایت تحصیلی در شرایط کرونا بوده است. 

مدیرکل امور تربیتی آموزش و پرورش گفت: اختصاص سایت مجزا برای هدایت تحصیلی (www.ht.medu.ir) و برای اطلاع رسانی هدایت تحصیلی به دانش‌آموزان و اولیای آنان؛ توانمندسازی روانی- تحصیلی دانش‌آموزان، والدین و اولیا با توجه به نیازهای آموزشی مورد نیاز آنان؛ فعال سازی دبیرخانه کشوری در حوزه تحصیلی و تولید محتوای آموزشی چندرسانه ای مورد نیاز و فعال سازی کانال پرورشی و فرهنگی در شبکه شاد از دیگر اقدامات است.

شکوهی گفت: اجرای طرح «پیام مشاور» در مدارس که در یک پیوستار و سیستمی از ستاد تا مدرسه و خانه استمرار می‌یابد کمک می‌کند تا در شرایط کرونایی که امکان حضور فیزیکی در مدارس وجود ندارد، بتوانیم نسبت به ارائه آموزش‌های بهنگام و همچنین اطلاع رسانی و هماهنگی‌های لازم برای تمامی دانش‌آموزان و اولیا از طرق مختلف (کانال‌های مجازی در شبکه شاد و...) نقش آفرینی کنیم.

وی افزود: در این طرح مشاوران مدارس براساس سیاست‌های اعلام شده و با درک نیازهای روان‌شناختی دانش‌آموزان و اولیا ضمن اولویت بندی محتواهای ارسالی، مراتب را به فوریت در اختیار دانش‌آموزان و اولیا به طور مستمر قرار خواهند داد.

برچسب‌ها مدارس وزارت آموزش و پرورش دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان مدارس وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی دانش آموزان و اولیا هدایت تحصیلی اطلاع رسانی امور تربیتی شرایط کرونا شبکه شاد نمون برگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۰۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش درباره دشواری سؤالات امتحانات نهایی گفت: در تحلیل امتحانات شاهد دشواری سؤالات نبودیم، در طراحی سؤالات مبنا توجه به ارزشیابی از یادگیری است. - اخبار اجتماعی -

محسن زارعی؛ رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع  نباید به صورت مقطعی بررسی شود، پس از اعلام میانگین نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم در خرداد 1402 برداشت جامعه این بود که این میانگین بیانگر اُفت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش تصمیم دارد مبتنی بر شفافیت نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی شود.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش وپرورش گفت: نمرات امتحانات نهایی را شفاف اعلام کردیم تا برنامه‌ریزی مناسبی صورت گیرد و معلمان برای ارتقای کیفیت آموزشی تلاش کنند. در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود چراکه این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

نکات کلیدی امتحانات نهایی؛ از شیوه مطالعه تا طراحی سؤالات

زارعی درباره تاثیر دشواری سؤالات امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان گفت: در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سؤالات نبودیم. در طراحی سؤالات مبنا توجه به ارزشیابی از یادگیری است به گونه‌ای که دانش‌آموزان از حفظیات و محفوظات دور باشند بنابراین جمع‌بندی این نیست که سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده  اما قبول دارم که سؤالات مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود